Premajhen plod v 8.tednu

Started by GreTEJ, September 22, 2011, 08:25:42

previous topic - next topic
Go Down

GreTEJ

Pozdravljene

Ker se  mi je zdelo, da nikakor ne bom dočakala prvega pregleda v nosečnosti, sem se naročila na samoplačniški pregled. Pri 6 t in 4 dni, se je videl srček, močno je utripal, velikost ploda je ustrezalo 6 tednu. Včeraj pa sem imela redni prvi pregled pri svojem G. Noseča 7t in 6 dni. Šok. Srček sicer še vedno močno bije, plod pa je čisto premajhen za starost 8 tednov. G me je odslovil z besedami, se vidiva na kontroli čez en teden, če ne bo šlo prej samo naprej. Sklepam, da je mislil splav. Evo, sesul se mi je svet. Ne vem kaj naj pričakujem, kaj čakam? Kako naj preživim ta teden?

Ali je imela katera podobno izkušnjo in je bilo vse ok. Kakršnakoli tolažba bo zdajle pravi žegen. Hvala

anja.majci

hi

pri meni pa je v prvi nosečnosti v 7t bil plod premajhen-tako da ga g niti ni mogel zmerit(je tudi rekel da je premajhen za toliko tednov).potem sem mogla it čez 1 teden spet na pregled in ga je lahko zmeril ampak še je vseeno bil manjši kot bi mogo bit. no rodila sem pri 36t, otrok je bil velik 48cm in 2550g. :icon_wink:  sedaj v drugi nosečnosti pa pupa raste kot gobica :icon_wink:

ali mogoče kadiš? tudi zaradi tega se lahko to zgodi

upam, da je samo začasno in da se bo porihtalo kot se je pri meni :sm_sun:


GreTEJ

Anja, hvala za odgovor. Strah me je zato, ker na prvem pregeldu je bila velikost ok, zdaj pa toliko manjši.
Ne, ne kadim. Tudi jaz upam da bo čez en teden čisto drugače in da bo otroček zrastel.

Ronja :)

Če te prav razumem, sta ti pregleda delala dva različna G? Veš, ko je plod zelo zelo majhen (kar v 7t je), lahko pride do napak v meritvah, ko ima vse skupaj nekaj mm. Zato se lahko tudi gestacijska starost določi napačno.
Tudi dva različna G ni nujno, da izmerita isto in da se na dveh UZ napravah vidi enako!!!

Želim ti, da ti teden hitro mine in da bo na naslednjem pregledu vse v redu!  :sm_heart:

Katniss

Če srček bije, kako lahko sklepa, da gre za splav  :sm_confused: Groza, kako te znajo nekateri G prestrašiti!! Če  :sm_heart: bije, potem je vse v redu in mislim, da v 80% so plodki pri prvem pregledu vedno "premajhni"...

Srečno in držim pesti! Ti se pa čim manj sekiraj...  :sm_butterfly:
Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

Taddy

Če plod ne raste, bitje srčka ne more kaj dosti pomeniti.
Ko sem šla na prvi UZ v 6.tednu, je pikec bil velik 4mm, od druge punce (bile smo na umetni) pa 3.4mm in je mogla čez 1 teden na kontrolo. Ker spet ni dovolj zrastel, je čez 1 teden spet morala na kontrolo in potem kar na čiščenje, ker je bil premali.
V tako nizki nosečnosti je mala možnost, da se G kar tako zmotijo in če v 2 tednih ni dovolj zrastel, lahko da je res kaj narobe.
Če pogledaš tiste meritve po tednih, od 6-8 tedna zrastejo iz 4-6mm, na 8-11mm.

GreTej upam, da bo na naslednjem pregledu vse vredu in da je res šlo samo za slabo meritev...
 

busi.gaja

 :sm_heart: tudi jst sem mnenja, da je vse ok. Mojega sončka so v enem dnevu trije različni g. namerili točno 4krat narobe  :sm_silly: tako, da .... meni, da rečejo, da je premali, dokler mu srček bije ne grem na čiščenje in pika. .... je bila z mano ena mamica v por. k so jo tud že na čiščenje poslali, je zamenjala g. in rodila zdravo malo pikico.... tako, da.... kar sem vse doživeli v p. zaupam samo eni g. in še do te se vozim točno 150km  :sm_hugelaugh:
srečno  :sm_heart:

Ronja :)

#7
September 25, 2011, 13:16:11 Last Edit: September 25, 2011, 13:17:44 by Ronja :)
Meni je G v tej nosečnosti na začetku vsakič povedal, da bom najverjetneje splavila, ker je "vse skupaj" premajhno+ ogrožal ga je velik hematom in da naj pridem, če me bo začelo ful zvijati ali če bom krvavela.
Aja, pa potem je v 6-7t meril frekvenco plodovega utripa in naštel premalo utripov ter mi spet napovedal, da bo plod odmrl.
No, potem je pa še pristavil, da počakajmo in da vidimo, kaj bo naredila narava, da tko "na živo" mi ne bi glih abrazije delal...

Sem šla čez 2 dni po drugo mnenje, kjer je G ugotovila, da je vse ok, da srček ustrezno hitro bije in da plodek pač samo za nekaj dni manjši...kar je normalno. Da pa se lahko zmotijo v meritvah, ker ko je plodek majhen, se mimogrede lahko poleg doda še rumenjakov mehurček ali pa se kaj izpusti.  :icon_wink:

In tako sem še vedno noseča!   :sm_hugelaugh:


busi.gaja

ja ronja vidiš  :sm_smileylove: pa bi šel kmalu še tvoj sonček  :sm_smileycry: če bi bla slučajno še pri kakšnem še malo bolj pametnem g.kot je tvoj  :icon_evil: kaj se ga gredo  :sm_crazyeyes: ....
najbolj same vemo kaj je prav za naše  :sm_heart: in navsezadnje, upanje umre zadnje  :sm_heart:   :sm_butterfly:  in potem se čudijo: joj a vi ste še noseča??? ja in prišla sem zamenjat g.  :sm_hugelaugh:  :sm_hugelaugh: ja kako pa to? A niste zadovoljna?  :sm_hugelaugh: joj še vprašate  :sm_hugelaugh: srečno  :sm_heart:

GreTEJ

Joj, joj, kaj vse se dogaja.

Jaz sem sicer zelo zadovoljna z mojim G in me je kar šokirala njegova izjava. Poleg tega mi je na vratih rekel naj uživam. Ja, seveda. Če bo v sredo vse ok, lahko rečem, da sem preživela psihično enega izmed najtežjih tednov v mojem življenju. Če pa ne bo ok, me pa verjetno najhujše še čaka.
Malo me je potolažil Pušenjak, z besedami, če srček bije, je prognoza dobra. Naj zaupam vase in v dober razplet nosečnosti.

Torej, zaenkrat je vse ok. Nič ne krvavim, nimam nobenih krčev, bolečin,.. Samo čakam na sredo. V službi in doma itak nisem nič produktivna. Samo čakam.

Ronja, ti pa imaš pestro nosečnost, brez zamere. Še dobro, da si šla po drugo mnenje. In ja, pregledala sta me dva različna ginekologa. Prva v 7. tednu samoplačniško, drugi je bil moj ginekolog.

V sredo pa poročam, če katero zanima.

Ronja :)

Ja, no, ne morem ravno reči, da mi je dolgčas!  :sm_hugelaugh:

GreTEJ Srečno v sredo! Pa seveda sporoči!  :sm_heart:

busi.gaja

 :icon_question: je kaj novega ?  :sm_heart:

GreTEJ

Na žalost se nosečnost ni dobro končala. Danes so že trije tedni od abrazije.
Zdaj bova en čas počakala. Da se zacelijo rane.

Ronja :)

Žal mi je.  :icon_sad:

Želim vama vse lepo in zdravo pikico, ko bo zanjo pravi čas.  :sm_heart:

Go Up