IVF postopek

Started by Ija, June 19, 2007, 09:48:03

previous topic - next topic
Go Down

Sonči

lotti, tud jest ti želim, da vama zdej zdej rata!

izabela

Draga Ija!

Sem ravno po (žal že končanem) prvem postopku, tako, da ti lahko povem kaj več o poteku. Jaz sem dobivala manjšo količino Menopurja - skupaj 8 injekcij in me ni nič bolelo, niti nisem imela kakšnih drugih težav. Ker je bila količina manjša, so mi svetovali, naj hodim v zdravstveni dom, kjer mi bodo dali injekcijo.

UZ imaš potem pribl. 3X, vsakič ti sproti povedo, ali prideš naslednji dan ali čez dva dni. Sledi stop injekcija in čez pribl. 48 ur punkcija. Po punkciji ti pripada 5 dni bolniške, meni so 5. dan tudi naredili transfer in mi dali še 3 dni bolniške. Če imaš razumevajočega zdravnika in tako službo, da si lahko privoščiš več prostih dni, mogoče lahko bolniško podaljšaš.

Drugače pa so v LJ vsak mesec predavanja - točen razpored si verjetno dobila - tudi tam ti razjasnijo marsikakšno vprašanje.

Mogoče še to - verjetno vsaka odreagira malo drugače, zase lahko rečem, da me je bolj skrbelo, kako bo, kot pa se je potem izkazalo. Tudi osebje (v LJ) je bilo prijazno in razumevajoče.

Kot rečeno, meni oz. nama tokrat ni uspelo, tako, da bom enkrat v jeseni spet pogosto v prestolnici - upam, da bo rezultat pozitiven, kar seveda želim tudi tebi in vsem s podobnimi težavami.

LP Izabela

teja9

Čav punce!
Sem še ena ki je v klubu ivf-jevk. Po samo (ne morm verjet) enem mesecu čakanja sem dobla pošto za ivf in morm v septembru poklicat prvi dan  :twisted:
Zdej sm pa mal zbegana ker je prvi in mi ni jasn a bom že septembra začela z pikicami al ti šele pol povejo kdaj boš na vrsti.
Če katera ve kako to lavfa bi prosla za info.
Aja pa še nekaj. Sestra mi je rekla da moram izvide prnest,al neki tazga pa me zanima ker jih mam v leonišču a ne dobijo oni kartoteke tja al kako.
Držte se punce
Čav čav

izabela

Živjo Teja9!

Prvi dan je tisti, ko zagledaš kri - ni važno ali je ob 6. zjutraj ali ob 10. zvečer - če je to zadnje, potem naslednji dan pokličeš in poveš, sestra pa ti da datum, ko se moraš oglasiti na kliniki (če je to v LJ je verjetno sestra Blanka).
Tisti dan greš potem najprej v Leonišče v sprejemno (mislim da ob 8.15 pričnejo), rečeš, da želiš izvide za IVF. Pošljejo te ven na hodnik, da še malo počakaš, potem pa ti da sestra v sobi za svetovanje tiste izvide, ki jih še niso poslali preko ceste v staro porodnišnico.

Vzameš in greš do sestre  :?: Blanke. Ta ti vse razloži in pove ali pričneš z injekcijami 20. dan po menstraciji (to je potem kar kmalu, pač odvisno od datuma ki ti ga bo dala sestra ob prvem klicu) ali pa pričneš (mislim da) drugi dan po naslednji menstruaciji. Prvi ali drugi način je odvisen od tega kakšno terapijo so ti predpisali (mogoče obstaja še kakšen tretji, a ne vem). Sestra te potem pošlje po hodniku na drugo stran, kjer dobiš zdravila in natančne napotke kako in kdaj.

Naj te ne skrbi, saj ti vsak oz. vsaka pove, kam moraš iti potem, v katero sobo itd. Kar korajžno - in držim pesti, da vama uspe. LP

Ija

Pozdravljene vse skupaj.

Kar nekaj časa se že nisem oglasila.  Izabela hvala za informacije.Žal mi je da vama ni uspelo. Jaz sem pa danes klicala dr. Reša in se morem pri njemu oglasiti 16.8. po zdravila. Dobim pa Menopur in Cetrotide.

Sicer mi bo vse tam povedal,kako in kaj. Kajti M moram dobiti okrog 20.8 tako da začnem z inekcijami.
Neki preveč nisem navdušena in nimam dobrega občutka di bi nama uspelo. Kaj pa vem, veliko kira se veseli in komi čaka da pride v postopek, pri  meni pa ni tako. Me nekak ne vleče v to.
Nevem kako naj opišem ta občutek ampak se enostavno ne veselim tako kot sem se na začetku ko sva dobila datum.

Bo že, kar je, pa je.Po eni strani se bojim razočaranja po drugi strani pa imam občutek da mi bo uspelo v tretje to se pravi drugo leto aprila.

Zdej si mislite da sem nora ampak tak imam občutek in ta me ponavadi nikoli ne vara.

teja9

O Izabela hvala za tako podrobne informacije.
ZLATA SI :lol:
Jest vem samo to da moram prvi dan m v septembru poklicat in da imam dolgi postopek. To je vse kar so mi povedal zaenkrat.
Še eno uprašanje mam. A če maš dolgi postopek koliko prej moraš jemati inekcije a cel mesec ali manj.
Sicer neki se napisala da se začne dvajseti dan od m. aje to to
Hvala še enkrat

čokolinka

Jaz pa zdaj opravljam še zadnje preiskave za to, da me dajo v postopek ivf. V petek bom dala pregledat hormone, histero in laparoskopijo sem mela že marca, moj pa gre 28.8. na spermiogram k Rešu. Sicer sem jaz delala preiskave na ginekološki, ampak je pa za spermiogram ful za čakat, tko da sva se prjavla kr pr Rešu. A to zna bit kej narobe?

Tiste, ki poznate te stvari, kaj bi mi priporočile - Reša al ginekološko? Kako pa je glede čakalnih dob?
Hvaležna bom za vaše izkušnje.
Daj vsakemu dnevu priložnost, da postane najlepši v tvojem življenju.

dali

Punce jaz vam samo zaželim vso srečo katere čaka IVF postopek in vse ceremonije :P .Najin IVF je bil v prvo uspešen.
Držim močne pesti za vas,kr pozitivno,pa čim manj stresa. :sloncek  :+  :sloncek  :src .

lenci12

čokolinka tud midva imava reša 28.8. kdaj ob keri uri pa sta naročena?

čokolinka

Sm mogla še enkrat preverit, ker sem že čist zmešala tele datume in ure kdaj mam kej.
28.8. ob 13:30.

Ob kateri uri pa vidva?
Daj vsakemu dnevu priložnost, da postane najlepši v tvojem življenju.

lenci12

midva pa ob 15:30 jao se ne bomo vidl :cry:

zalika

Vsem ki ste in bote v postopkih IVF-ja želim uspešne postopke.Midva sva se matrala celih 8 let (2 leti opercij,6 let v Mariboru).Imela sem 4 IVI-je,en IVM,ter dva postopka IVF-ICSI,ker sem mela samo eno celico.Vmes med prvi in drugim IVF-jem sem 1leto pavzirala,ker se mi je sesul imunski sistem po neuspešnem postopku(CB je bil +;krvni kazal sledi hormona,kar je pomenilo da je plodek odmrl).
Sedaj pa imamo 2 meseca staro štručko.

Navijam za vse vas.

1amunda


Pozdravljene sem nova na mamini čvekalnici.Tudi jaz sem se odločila ,da se vam pridružim
sem andreja insem stara 42 let toda zaotroka ni nikoli prepozno. Jaz hodim v Maribor kjer so vsi od zdravnikov pa do sester vsi zelo prijazni.Grem v drugi postopek prvega sem imela
avgusta imela sem 1 mesec femoden od 6 avgusta pa do 12 avgusta pa injekcija gonal f pridelalasem 8 celic zrelih je bilo 5 oplodila sta se 2 vendar ni uspelo zdaj grem v drug postopek  decembra začnem z tabletkami femodena do25 decembra potem moram poklicati za uz 29 12 pa začnem z injekcijami do 4 .1 ko imam drugi uz čeprav je še daleč komaj čakam in držim pesti za vse skupaj jaz za boljši rezultat jem matični mlećek čeprav nevem kako mi lahko pomaga  lp andreja
munda andreja

daisyB

1amunda, pridruži se nam na temi "za vse nas ki imamo težavo zanositi...", kjer smo zbrane čveke pred, v in po postopkih. Mislim, da bova nekako skupaj v postopku, ker jaz sem dobila danes rumen oz. oranžen list št. 1 in podobne datume kot ti, le da sem jaz v dolgem postopku in imam vmes še Dipherine, tako da imam prvi UZ 19.12., drugega pa 29.12. in 30.12. začnem z Gonalom. Srečno v postopku!

dajcika

živjo!
sem nova na forumu, pa se še mal učim.
po 16-ih letih sem spet v postopku IVF, pa bi rada malo počvekala s katero, ker so se stvari kar spremenile od takrat.
s pikanjem sem že začela, 13.2. mam prvi UZ, pol pa dalje  :sm_sun:

Go Up