Česa ne potrebujem za dojenčka

Started by pikica_82, October 21, 2008, 16:31:43

previous topic - next topic
Go Down

rachka


evo tut jst sm se spomnla ene, k je tut enkrat nismo rabl:) vrtiljak nad postlco :)


Jaz ga niti kupovala nism. Se mi je zdelo nekam stran vržen denar. Bom rajši kake plenice za tisti denar kupila.

mišolinka

No, nam pa vrtiljak ful fajn služi, še zdaj ji je zanimmiv.

Malo zgrešen nakup sta bila kengurujček in sling. Občasno uporabljena, ampak še zdaleč ne toliko, da bi lahko rekla, da je pa to bil dober nakup.

Drugače nam pa spalna vreča res  fajn služi. Ko ni bila v vreči, se je obrnila na trebušček in začela jokat - zdaj se pa ne obrača več med spanjem.

Ful nepraktična mi je pa bila obroba za posteljico in sicer ta, ki samo zgornji rob posteljice zaščiti. Se nam je zgodilo, da je parkrat dobila nogice med "rešetko" in se tako ponoči zbudila in jokala. Potem smo pa v Ikeji kupili obrobo katera je tako dolga, da jo daš po vseh stranicah posteljice in sedaj je ok.

Tomy zvezdica - uporabljamo jo čist vsak večer pred spanjem.

trebušček


Ful nepraktična mi je pa bila obroba za posteljico in sicer ta, ki samo zgornji rob posteljice zaščiti. Se nam je zgodilo, da je parkrat dobila nogice med "rešetko" in se tako ponoči zbudila in jokala. Potem smo pa v Ikeji kupili obrobo katera je tako dolga, da jo daš po vseh stranicah posteljice in sedaj je ok.


Take obrobe pa še nisem vidla, sem mislila, da so samo take, ki jih zavežeš in so spodaj, od jogija navzgor. Fajn da si napisala, če bom kupovala, bom pozorna na to.


cbelca1

Kratko in jedrnato:

obroba za posteljico....v kosku sme okoli zvola eno obrisacko, pa  s epomanjsala sme kosek- ker se je tako bolj pocitil, kasneje v 140x90 pa ima zrolano dekico  nad glavo

vedro za kopanje... dobila kot darilo, a meni ni bil vsec, niti otrok se notri ni dobro pocutil. RAje je brzal z nogicami v banji. A ene hvalijo  to vedro.

MAko majcke....fuk so mi prav prisle, spet jih imam kar precej nastimanih.

Bodije sem so na preklop omislila- vsaj tiste do st. 62. , da ne vlezem cez glavo.

sterilizator....draga nalozba, nisem kupila. Pa smo prekuhavali v destilirani vodi (zaradi vodnega kamna) do 4 meseca. 

Kemicna sterilizacija...kot ene pisete od recimo Chiccota. Sigurno je bolj enostavno, kot prekuhati. sam po moji logiki: ko namocis v tistih kemikalijah je logicno,d a fajn preplaknes nato stakelnicke s tekoco vodo..a pol ni vec "sterilno", kvecjemu le s e cisto.  PA itak v nedogled ne "steriliziras", mogoce le na zacetku, kasneje 1x tedensko oz. po potrebi.
     Zato sem se sama odlocial za klasicno metodo prekuhavanja...nekaj minut je vrelo, pa sem na polikano plenicko zlozila, da so s e stvari ohladile in zaprla (falske, s estavila crpalko)- pa je bilo s enajbolj blizu steriliziranega.

Ne maram celih pajackov. Hiterje sem previal , ce je imel le halcke do pasu, pa tudi ce je cez plenico prislo, sem samo spodnji del menajla in mi ni bilo potrebno celga otroka slaciti...kombinirala sem z mako majckami (bodi bi najbrz bil tudi umazan). Na zacetku itak ne zbrska izza hlac, sej le bolj lezi. Aja, pa siroko smo povijali do 3 mes.- je blo treba.

Zimska vreca  za v vozicek....tako sem se je v zacetku otepala, da tega ze ne bom kupila, pa s e drage so. A to je bil kasneje eden boljsih nakupov. Zdej jo uporabljamo ze 2 sezono, pa s ene najmanj enega  doejncka caka!!! sme mislna, da bom z dekicami skoz prisla, a v eter pride skozi tiste deke, pa zbrcal jih je mali....tko da sem jo sla pol naknadno kupit.

Torba za k vozicku...brezveze, tolk lepih s edobi, cenovno ugodnejsih in prakticnih. ce ne bo bila ze poleg vozicka (Ajne slalo pro), pol jo ziher ne bi posebaj kuipila.

Sling...malo smo ga uporabljali, cepravs  emi zdi ful prakticen....sam smo imeli  dolocene razloge za to.- NFTH, nedonosencek. Upam,d a ga bom sedaj v drugo vec uporabla.

Nahrbtnik za nosenje otroka ...za malo vecjega...super investicija...smo sli v gozd, , v hribe....

mišolinka

trebušček - evo, to je ta obrobaMeni veliko boljša kot tiste klasične, ki zaščitijo samo zgornji del posteljice (pri glavici). Ta gre okrog in okrog, saj je dolga kar 375 cm. Se pa isto zaveže kot tiste klasične (na vsakem koncu in še na sredi). Imajo pa v Ikeji več različnih motivov. Mi imamo doma popolnoma belo, da paše k vsem posteljninam.

trebušček

Aha, hvala za odgovor!  :sm_biggrin: Sem si narobe predstavljala - da pokriva samo zgornji del letvic. Se mi je pa zdelo čudno, zakaj bi sploh obstajala taka.  :sm_biggrin:


mišolinka

trebušček - se mi je zdelo, da misliš tako ja  :icon_lol: zato sem še rajš sliko pripopala  :icon_mrgreen:

pikica_82

Jaz sem posteljnino naročila pri Galebu, pa gre okrog in okrog posteljice; pokrije 3 dele posteljice, pri glavi pa ma posebno, malo višjo zaščito.

trebušček


trebušček - se mi je zdelo, da misliš tako ja  :icon_lol: zato sem še rajš sliko pripopala  :icon_mrgreen:


:icon_biggrin:


amy81

Da povem še naše izkušnje!!
tetra plenice na začetku smo jih imeli 20, vendar  se jih res rabi ogromno in sem jih dokupila še 10! Ko smo nehali široko povijat so mi pa ostajale!
Grelnik nismo kupovali, sem pogrela flaško z mlekom tako, da sem dala lonček s vodo v mikrovalovno, in pol flaško v to vročo vodo. Adaptirano mleko; vodo sem zjutraj prevrela in in pol tekom dneva samo pogrela v mikrovalovni! Čeprav eni pravite da ni ok...
sterilizatornismo kupovali, sem prevrela na štedilniku in pol posušila na tetra plenički!
Mako in tetra majčekupila sem dve, ker naj bi za iz P moral biti oblečen tako, pol nismo nikoli več oblekli
Dekice kupila sem samo eno, pol sem jih za darilo dobila še 7  :sm_eek: smo jih pa kar dosti porabili! Pa brisače za po kopanju sem tudi dobila 5 za darilo, pa še prej sem 3 sama kupila....  :sm_crazyeyes:.. rabim pa 2
blazina za dojenje nikoli rabili
previjalna miza smo jo full porabili, nikoli več pa ne bi kupila previjalne, ki ima banjico not! Total zgrešen nakup!!!!
Ležalnik smo ga full porabili in igralni center prav tako!
Vrtiljak - mobile mu je bil res zelo zanimiv, ampak smo ga zelo malo porabili, ker je šel v posteljico spat in ne igrat!
Posteljico smo rabili od prvega dne, je spal sam!
Kozmetika bepanthen je zakon, za vse namazat.. od ritke do obrazka pozimi, hladilnega mazila sploh nisem uporabljala! Milo na začetku trdo pol pa tekoč in šampon! Krpice za enkrtano uporabo so nam zakon!
Aspirator na dah je fajn, od chiccota pa nam ni bil všeč!
Koš za plenice, nismo rabili, smo imeli navadnega s pokrovom in je blo ok!, če je bil pa kak prav ekstra hud kakec, sem ga pa v vrečko zavila (tisto ta tankceno, ki so v merkatorju pri blagajni)
Spalna vreča namj e res prav prišla po dopolnjenem 1. mesecu, ko se je začel pokrivat čez glavo ,pa še nogic ni mogel skozi ograjico potisnit, pa tudi na trebuh se ni več obrnil!
kenguru fajn zadevica in tudi dobro se je počutil v njemu, ampak je za mene postal hitro pretežak za nosit okrog!
Zimska vreča... je zakon!!!!

Jao sem napisala, ampak je takom, da ima pač vsak svoje izkušnje!!! Edina stvar ki je prav res ne bi več kupila je previjalna z banjico!!!


mihana

 :sm_silly:
pomoje so od mene imeli še najmanj trgovci  :icon_neutral:

imam 3 otročke..in za vse tri sem kupila samo:
:sm_heart:¸voziček
:sm_heart:posteljico
:sm_heart:namesto previjalne smo imeli airex blazino od zač. super stvar-nikol strah da bi kdo kam padel
:sm_heart:avto sedez- primeren starosti in kvaliteten
:sm_heart:oblačila in obutev po potrebi
:sm_heart:kengurujček in kasneje ruzak
:sm_heart:prenosna posteljica

to je vse kar imam ...igrače presortiram vsak mesec in praholovcem damo v vrečo in podarimo ( letos je petrol zbiral take igrače), kozmetika je voda..občasno kako milo in šampon..dudo je imel vsak eno pa še te niso hotli...noben ni imel flaše ker smo se dojili do 1 leta...

vse ostalo je navlaka.... :sm_crazyeyes: :sm_crazyeyes:
in si jih nisem niti sposojala ker nisem imela zelje tega uporablat...

se pa zelo slabo počutim ko pridem v kako stanovaje ki je prenasičeno s temi stvari..in zbegani otroci ki ne vedo kam bi se obrnili...
trgovci pa veselo sluzijo...

sansa

NISMO RABILI:
Koš za plenice - uporabljam navaden koš za kopalnico s pokrovom in navadne vrečke, ki se jih itak preveč nabere. Ga pač vsak dan praznemo.
Sterilizator, grelec stekleničk, itd - samo dojim, čaj dobiva po žlički, dudo prekuham.
Kozmetika za dojenčka - še testerčkov, ki smo jih dobili v porodnišnici, nisem porabila. Uporabljam samo hladilno mazilo, pri vnetjih bepanthen, pa trdo milo bubchen 1x na teden. No, pa rabili smo šampon proti temencam.

ZELO NAM JE PRIŠLO PRAV:
Dovolj oblačil in tetra plenic (vsaj 20) - je veliiiiko polivala.
Veliko dekic, odejic - za v avto, za na tla, za v voziček, dokler sva se dojili leže kot podloga, da nisva umazali postelje...
Zibka (čeprav je uporabna samo 3-4 mesece) - smo imeli sposojeno in je bila super. Zibanje jo je pomagalo umiriti, pa zibka je imela prozorno stranico, da sem jo lahko iz postelje videla, ne da bi vstala.
Sling - zdaj, ko sva se navadili, je super, na začetku pa ga ni marala.

NE DAM OD HIŠE:
Čebriček - jo kopamo vsak dan, to je njen najljubši del dneva. Banjice sploh ne mara.
Kakovostna lupinica in pozneje avto sedež - ne potrebuje dodatnih pojasnil.

josephine

jaz sem kupila vsega po malo tako da smo vse uporabljali. sem pa takoj po rojstvu dobila v dar večjo količino otroške kozmetike k še zdaj čaka v omari :sm_hugelaugh:
mi je pa žal ker sem kupovala oblačila predvsem po tem kar mi je bilo všeč namesto da bi bila pozorna na praktične stvari:
- ali je enostavno za oblačenje
- se lahko prere v pralnem stroju tudi pri malo višji temperaturi
- se lahko suši v sušilcu

in česa je vedno premalo? slinčkov teh pri nas vedno zmanka

VARJANKA

Dude, kupila za vsako rabili nikoli.
Je pa res,da ne kupujem vnaprej. Bodi do št. 62 , ker ga je težko spraviti čez glavo.

Majčke (mako in tetra) so super, ker otroka res hitro oblečeš, lahko pereš na 95 - so praktično večne.
Naše  punce so rojene 2002, 2004, 2006, 2009.
Tata je blažen med ženami.

Taddy

No sedaj ko je naša Pikica rodila, upam da bo sama kaj dodala na seznam  :icon_wink:
 

Go Up