LAHEK nahrbtnik za nošenje otroka

Started by gerilum, November 28, 2008, 21:33:26

previous topic - next topic
Go Down

gerilum

Pozdravljeni,

že nekaj časa se odločam za nakup nahrbtnika za otroka. Rada imam sprehode po podeželju in s sinčkom greva večkrat v kengurujčku po urejenih položnih makedamskih poteh ali čez travnike, ker peljem tudi pse na sprehod. Ker bo kengurujček kmalu prerastel se odločam za nahrbtnik. Prosim za vse nasvete in izkušnje :icon_wink: Imam pa par zahtev:

-rada bi LAHEK nahrbtnik do 2 kg teže
-nahrbtnik bi rada zložljiv, da ga lahko zložim in ne zavzame veliko prostora v avtu
-ne bomo šli v visokogorje
-v nahrbtniku se bova nosila cca pol do eno uro (izjemoma lahko maximalno 2h)

Recimo ko sem brskala sem našla ta nahrbtnik:
http://soncek.si/si/littlelife-nahrbtnik-child-carrier-traveller-i3871.shtml

je ok teža, se zloži, za nošenje ne vem, bi ga mogla testirat... Malo me moti cena ker za to ceno dobiš praktično že pohodniške. In pa da nima možnosti strehice za zaščito pred sončkom. Torej če ga kdo ima bi bila dobrodošla izkušnja, pomanjkljivosti,. Seveda pa če imate nahrbtnik ki ustreza kriterijem (predvsem teži) pa kar na plano z njim :icon_wink:

Caia

res imaš posebne zahteve... ti pa povem iz izkušenj, da če želiš, da je tebi in otroku udobno, moraš kupit dober, pohodniški nahrbtnik, ki se pa ne bo zložil... mi imamo res vrhunskega, mala večinoma kar zaspi notri, pa sicer zelo malo spi...
predlagam ti, da nahrbtnike pred nakupom sprobaš...sploh za daljše izlete!!

gerilum

Caia, hvala za odgovor.

Ja imam posebne zahteve :icon_redface: Za daljše sprehode (pot to jaz smartram sprehode nad 1h hoje) nahrbtnika ne bom uporabljala. Res izjemoma (ampak to se ne bo zgodilo več kot 2x na leto) bomo mogoče nahrbtnik uporabljali DO 2h. Več pa ne. V bistvu potrebujem nahrbtnik za 1h sprehode s psi po travnikih in urejenih makedamskih poteh, kjer ne bom hodila v hribe. Poti so položne in nimajo vzponov.

Caia

upam, da ti bo uspeo dobiti takega, ki ti bo povsem ustrezal...
je pa škoda matrati otroka v nekih cenenih nosilih, kjer mu je neudobno...pa seveda tudi tebi mora bit  udobno...ker je otrok vsak dan težji in če hočeš užitek na sprehodu, ti mora biti udobno. Srečno!

pika.polonica_

#4
December 18, 2008, 13:24:45 Last Edit: December 18, 2008, 13:28:19 by pika.polonica_
Zdravo.
Midva sva kupila tale nahrbtnik: Deuter kid comfort II. http://www.bolha.com/oglas3309727/nahrbtnik-za-nosenje-otroka-deuter-kid-comfort-ii-in-kc-iii/slika-2

Kupila sva ga sicer v trgovini, tu sem ti samo slikico nalimala.
Naj povem da sva z njim res zadovolna in ga imava sedaj vedno v avtu, da je vedno pri roki.

Kriterij po katerih sva izbirala nahrbtnik pa je prijaznost do hrbtenice in udobnost za otroka.
Najbolj pomembno ja kako se teža, ki jo nosiš razpoporedi po telesu. Pri najinem nahrbtniku sploh ne čutiš velike teže otroka in tudi mali je rad noter, večinoma tudi zaspi na kaki turi kar v nahrbtniku. Sva ga dostikrat tudi noter namenoma uspavala, ko drugače ni šlo. Sprehajali smo se z njim pa že po hribih in po mestu. Dobiš pa lahko zraven tudi posebno prevleko za dež, da otrok ne bo moker.

Sicer pa je bilo o tem nahrbtniku že toliko govora na forumih, mogoče bo najbolje če sama malo pobrskaš.

Upam da sem ti kaj pomagala.

Pa prijetne sprehode z novim nahrbnikom.

gerilum

pikapolonica, hvala za tvoj odgovor.

Ja teme o nahrbtnikih sem že vse prebrala, večinoma se priporoča te deuter nahrbtnike, samo mene skrbi ker ga ima sestrična pa njen nosi malega okoli (ima 1 leto) in pravi da je zelo težko ga nosit. Jaz pa nisem lih neki močna in bi otroka jaz nosila, ne mož. Zato bi rada nekaj da ga lahko jaz brez težav nosim okoli, pa da je čimlažji nahrbtnik, ker če je res tako težko nosit otroka okoli, potem se vsak kg pozna... :sm_crazyeyes:

pika.polonica_

Potem je najboljše da prosiš sestrično, da ti nahrbtnik posodi za ene par dni in sama stestiraš. Si ga moraš pa dobro nastavit, da bodo večino teže nosili boki in ne ramena, če me razumeš.
Drugače te pa čisto razumem glede teže, vsaka deka se pozna, potem pa še otrok zraven.

Sey

Ti kar kupi KC II in boš videla, da ti ne bo žal! :sm_biggrin:

Go Up