ULTIVA

Started by pralnica.skrubej@gmail.co, December 02, 2008, 14:39:31

previous topic - next topic
Go Down

pralnica.skrubej@gmail.co

zanima me, če katera ve, koliko stane ultiva v porodnišnici celje in ali jo plačaš takoj, ali dobiš položnico na dom?
Lp, Ines :sm_angel:

verchi


Ultiva v porodnišnici Celje je brezplačna, sem govorila z dr.Joštom, ki to izvaja, vendar mora takrat tudi biti on prisoten...

Lp

Tajica

Mene pa zanima, ali lahko ultivo dobiš v P CE kadarkoli, ali samo v dopoldanskem času, tako kot v LJ - pa še to moraš imeti srečo.  :sm_confused:

emmaneza

Moja svakinja je lani rodila z ultivo v MS in mi je ne priporoča. To je bil njen drugi porod. Pravi da baje nič ne hasne :icon_confused:
Kaj pa vem, mogoče vsaka drugače prenese ultivo...

mm80

Tajica Ojla. Jaz sem hotela iti v Celje rodit ravno zaradi možnosti, da dobim Ultivo. In sem tudi tja hodila na šolo za starše, kjer mi je sestra dala tel od dr.Jošta, ki to izvaja. Bila sem že v 8. mesecu, zato se mi ni zdelo nič prekmalu, da ga pokličem in povprašam. In bil je zelo aroganten. Ni mu bilo všeč, da sem ga klicala, rekel mi je, da se njega pokliče, ko se začne dogajat in ne na poti v porodnišnico, ampak iz porodne sobe... Sej si lahko misliš, kako zoprno je to, ko ne veš, kaj te čaka, on pa ja kličte me iz porodne...??? In da pride samo, če bo imel čas, kar pomeni popoldan (če ni dežuren), ponoči ali za vikend (če je doma). Tko da me je čisto minilo in semšla rodit v Brežice, kjer so imeli na voljo 2 anesteziologinji za EA, ki je kljub temu nisem dobila (kaka smola), ker sta bili na izobraževanju v Lj...
No, da zaključim- rodila sem brez EA, v porodni sobi sem bla od 8.30 do 14.15, ko sem rodila. Sem se precej namatrala, samo zdej gledam s tako nostalgijo na ta dogodek, da mi ga je vsak popadek samo še bolj vžgal v spomin  :icon_wink:. In naslednjič ne bom želela EA.


anaskajo

Jaz imam pa dobro mnenje o Ultivi. Rodila sem aprila v Kranju (skoraj dva meseca prezgodaj) in si izbrala Ultivo. Bila sem ful zadovoljna, saj mi je vzela zagotovo 70-80 % bolečin. Med popadki sem lahko zadremala, česar brez nje niti pomisliti nisem mogla.
Prej sem se posvetovala z mojo G, ki je imela do sedaj z njo same pozitivne izkušnje, tako da sem bila v odločitev še bolj prepričana. Rekla je tudi, da se MV lepše odpira in da nasploh porod poteka hitreje.
Jaz jo bom imela tudi naslednjič... :icon_lol:

aja, v Kranju stane 70 € (april 2008).

papa


selp

Ali lahko kaj več poveste o ultivi, namreč tudi jaz grem rodit v Kranj,pri vseh porodih se nisem poslužila nobenih protibolečinskih zadev, tokrat pa je zadnji, pa pri vseh treh porodih do sedaj sem se zelo namučila in nimam nič kaj prijetnih spominov.
Zato bi bila zelo vesela, če mi obširno razložite to zadeve, ali se je prej potrebno dogovoriti ali kako, vse mi napišite bom zelo hvaležna.
LP

Ata-smrk

No jst sem dober teden nazaj rodila v Kranju in lahko samo rečem, da je ultiva zakon. Men je ful pomagala, sigurno je odnesla 60-70% bolečine. Jst jo res priporočam. Pride pa zdj 80€, ampak je vredno. Ko so meni vklopili ultivo je porod postal znosen, ko pa so mi jo na koncu odklopili pa sem dobesedno mislila da bom umrla. Tko da sigurno pomaga  :icon_biggrin:

anaskajo

Rada bi samo nekaj vprašala. Slišala sem (nepreverjene informacije), da naj bi ultivo povsem ukinili!? Ali katera ve, če to drži??? Res ne vem, zakaj bi to kljub dobremu odzivu naredili, istočasno pa si je želim tudi pri drugem porodu, saj mi je pri prvem zeloooooooooooo pomagala.


Kaia

anaskajo: ULTIVA se ukinja zaradi tega ker je prišlo do zlorab. In poleg tega niti ni bilo tako zelo ogromno dobrih odzivov.
Sama sem sicer bolj pristašinja EA kot ULTIVE.. ampak vsaka po svoje.

M.B.

Sem sla prov pogledat na internet kaj je to ultiva in me je skoraj kap. Clanek je v spanscini, tako da ne bom dajala linka...

Baje se  uporablja bolj kot splosna anestezija pri operacijah in po operacijah. In na koncu pise, da med porodom NI priporocljiva, niti kot protibolecinsko sredstvo, niti med CR, ker ne vedo kaksne ucinke ima za otroka.

Cudno, da se to uporablja...modelček

nikoli nebi izbrala ultive.....mislim,da nam ne razložijo preveč dobro
Ultiva upliva na otročka....sem rajši za EA..

Kaia

se podpišem pod modelčkov post!

mirčka


Ultiva upliva na otročka....sem rajši za EA..


Prosim, če nam razložiš, s kje ti to?
Matej 2001
Luka 2002
Klara 2003
Tobija 2006
Filip Jan 2010

Kaia

mirjam... vsa protibolečinska sredstva razen EA vplivajo na otroka. Vse kar ti dobiš v kri, dobi tudi on. Sicer sama Ultiva ni tako škodljiva, da bi se bilo potrebno karkoli bati. Je pa res, da lahko otročka uspava, kar pa ni ravno dobro med samim porodm.

Od kje mi to: Od anasteziologa.

Go Up