POvišan srčni utrip

Started by T ta, October 20, 2009, 11:16:30

previous topic - next topic
Go Down

T ta

Lep pozdrav mamke!

V upanju da mi boste lahko svetovale in hkrati pomagale vam pišem sedaj tole. Namreč noseča sem dobrih 17 tednov in se mi je povišal srčni utrip. Pa to še ni tako hudo vendar mi srčni utrip niha iz cca  115 na 80 in se spet dvigne in potem pade. danes sem bila v laboratoriju za ščitnico in grem ob 14h spet na kontrolo,da vidim kaj je narobe. Če ne bo na izvidih nč grem v bolnico na dodatne preiskave. Povejte mi ali je katera os vas mela tudi take težave in koliko so lahko škodljive za otročka?

Hvala,pa LP

T ta

Evo me mamke!

Grem v bolnico na preiskave za srčeka. Se tipkamo ko pridem nazaj!

LP

Pingvinkica

Dobro opravi!


kalla

T ta, kako si opravila? Mene tudi zanima kaj je s tem utripom, ker imam sama tudi povišanega (100 v mirujočem stanju). Sicer pravijo, da je povišan srčni utrip v nosečnosti čisto normalen ampak me je doktor tudi poslal na testiranje za ščitnico nevedoč za moj povišan srčni utrip ampak na podlagi drugih znakov.
 

bessito

hm meni pa tole malo "skače". normalno imam 120/70. Nazadnje sem imela 135/90...res pa da sem bila živčna pred pregledom. ni treba skrbet ne?

Loreley


hm meni pa tole malo "skače". normalno imam 120/70. Nazadnje sem imela 135/90...res pa da sem bila živčna pred pregledom. ni treba skrbet ne?


Mislim da je Tta govorila za srčni utrip (pulz), ti pa govoriš o krvnem tlaku? :icon_wink:
Drugače pa sta obe vrednosti krvnega tlaka v mejah normale (sploh če si bila pred zadnjim pregledom, tako kot praviš - živčna :icon_wink:)

T ta, ti pa dobro opravi :sm_sun:

T ta

Jutro mamke!

Ja to naj bi bilo normalno v nosečnosti,da ti srčni utrip skače ampak samo recimo do trikrat na teden. Pulz za nosečnico pa je v mejah normale od 80 do 100 udarcev na minuto. Ja lepo Kalla da si obiskala zdravnika,tudi mene je dala os. zdr. na pregled za ščitnico vendar so bili izvidi bp,potem sem šla še v bolnico na pregled tem pa so mi vzeli kri za analizo in je bilo tudi vse bp. Zato čakam sedaj na Holter monitoring;napravo ti namontirajo za 24 h na srce ti pa opravljaš vse normalno kot do sedaj. Po 24h ti jo vzamejo in vidijo na koliko časa se ti pulz poveča in ali to v mejah normale.

Ja za tlak je pa tako. Ker ga sama nimam povišanega in so rekli da imam super pritsk menim da je 125/75 idealen rezultat.


LP

kalla

T ta no fajn, da je s ščitnico ok. Upam, da bodo odkrili vzrok za ta nihanja srčnega utripa.

Jaz morma rečt, da meni ne niha kar tako. Če kaj delam, se mi normalno pulz malo poveča ampak je zdaj že nasploh visok. Sem pa to opazila šele ta teden, ko sem bolana in mislim, da je lahko vzrok za takle utrip tudi moja bolezen.

Drugače imam pa jaz pritisk prej nizek kot visok in se mi zdi to čisto nezdružljivo z visokim pulzom  :icon_rolleyes: Ne vem no

V torek imam kontrolo pri zdravniku, pa bom vidla kaj poreče na to
 

Go Up